Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
4.60
4 stars: Foarte bun
138 pareri
Produse (6153)

Simulator pentru rezistenta

0 stars: 0.00 din 0 pareri

315 lei Lei
Cod produs
DT-SCR-3V
Pe stoc
Nu
Out Of stock
Descriere
Simulator pentru rezistenta

La motoarele moderne, senzorul de temperatura a lichidului de racire, si, in cateva cazuri, senzorul de temperatura a uleiului, au o sarcina foarte importanta.
Ei ofera informatii daca motorul a ajuns la temperatura normala de functionare.
Informatiile furnizate de senzorul de temperatura a lichidului de racire (ulei) determina modul in care sistemul de injectie este controlat.
Prin urmare este foarte important ca senzorul de temperatura al lichidului ( ulei) sa functioneze in mod corespunzator.
Este o practica obisnuita ca mecanicul sa verifice numai rezistenta senzorului la temperaturile respective.
Nu este suficient ca in unele cazuri, in ciuda faptului ca regulatorul senzorului functioneaza corespunzator, semnalul furnizat la tester este distorsionat.
Aceasta poate rezulta din faptul ca rezistenta este prea mare sau exista un scurtcircuit senzor sau chiar operatorul insusi este deteriorat.
Simulatorul pentru senzor SCR-3V DeltaTech Electronics este un instrument foarte util pentru diagnosticarea circuitului senzorului de temperatura si de controlare a lichidului de racire, ulei, de aer si CO, senzori, potentiometre.
Aceasta solutie noua si originala furnizata de aceasta companie permite simularea simultana si observarea semnalul de tensiune in circuitul senzorului prin intermediul unui singur dispozitiv.
Este functional si foarte important, deoarece tensiunea este cel mai important parametru al circuitului senzorului si nu numai rezistenta senzorului in sine.
Tabelul din imaginea de mai jos prezinta cele mai comune valori de rezistenta si de tensiune in raport cu functia de temperatura.
La desfasurarea de simulare temperatura, de exemplu, de la cel mai mic la cel mai mare, impreuna cu masurarea simultana a timpilor de injectie, si analiza gazelor de evacuare, este posibil sa se testeze sistemul de injectie temeinic.
Nu trebuie sa pierdem timp asa cum a fost pana in prezent si sa asteptam ca motorul sa se raceasca.

Pentru a simula un senzor de temperatura de exemplu, urmati urmatorii pasi:

- localizati senzorul de temperatura si deconectati firele acestuia
- conectati firele simulatorului la firele deconectate de la senzor
- setati simulatorul la valoarea rezistentei corespunzatoare motorului rece
( conform specificatiilor din fabrica)
- porniti motorul - acesta ar trebui sa functioneze la o turatie mai mare( ca in cazul in care motorul a fost rece) in cazul in care motorul este cald, valoarea rezistentei ( tensiunea) poate fi schimbata de la cea corespunzatoare pt un motor rece de ex: 6000ohm ( 4-:4,5V) la valoarea corespunzatoare a unui motor cald de ex: 300 ohm ( 1:1,5 V)

Motorul va raspunde prin cresterea turatiei tipice de la motorul rece si prin reducerea sa la un relanti tipic de motor cald.

- opriti motorul deconectati terminatiile simulatorului si conectati cablurile la senzorul de temperatura.

Daca motorul nu raspunde la simularea de temperatura in modul specificat de producator, aceasta inseamna ca circuitul senzorul de temperatura este defect sau controlerul este deteriorat.
Cea mai comuna si corecta reactie la "motorul rece" de simulare este cresterea turatiei si imbogatirea amestecului combustibil-aer, in timp ce simularea de temperatura normala si de functionare ar trebui sa cauzeze motorului pentru a trece la valoarea de ralanti si compozitia amestecului stabilit de fabrica (cu conditia ca motorul este intr-adevar setat la temperatura de functionare).
Un alt avantaj incontestabil al SCR-3V simulator este posibilitatea de a confirma esecul unui anumit senzor inainte de a decide inlocuirea acestuia.
Simulatorul SCR-3V datorita functionarii sale necomplicate si a unui pret rezonabil este disponibil chiar si pentru garaje mici.

Simulator pentru senzor de temperatura motor, combustibil, clima si potentiometru sau senzor de pozitie cu rezistenta variabila
Trimite mesaj
Din Gura in Gura